Stenfirma Lapital AB

Stenfirma Lapital AB har orgnr. 556861-3391. Vi har F-skattesedel och är registrerade för moms och arbetsgivaravgifter.

Stenfirma Lapital AB , är ledande producent av bänkskivor i natursten av granit, marmor, kalksten och komposit. Vi har en av Sverige modernaste stenindustri med senaste teknologin.

Vi har natursten till ditt byggprojekt i Stockholm. Vår affärsidé är att tillverka och sälja bänkskivor i sten och övriga material till kök, fönster, badrum eller andra ändamål, med hög kvalitet, till rätt pris och med snabb leverans. Vi jobbar framför allt med granit, marmor , kalksten och kompositstenar. Vi har mer än 100 sorter granit, komposit och marmor i vårt sortiment. Vi säljer även bänkskivor av ek, valnöt och rostfritt. Vi är en av de stora på marknaden inom branschen. Vi är prisledande och vågar påstå att vi är den snabbaste leverantören i Stockholm. Våra stenar kommer främst från Italien & Spanien och de håller högsta kvalitet. Våra övriga produkter är, diskhoar (många olika märken), köksblandare, badrumsblandare, handfat av natursten, marmor plattor, granitplattor, plattor av kalksten och övriga vvs produkter (många olika märken).Vi mäter ert kök, tillverkar bänkskivorna, fraktar till er dörr, vi bär in de och monterar på plats.

Leverantörer av bänkskivor och stenskivor i Stockholm

Sten är ett mångsidigt material med många användbara egenskaper. Eftersom sten är mycket slitstarkt passar det utmärkt som bänkskivor – inte minst i köket, men även i andra delar hemmet där du behöver en slittålig och vacker yta. En annan fördel med stenskivor är att det är lätt att hålla ytan ren, fräsch och hygienisk, vilket är ännu en utmärkt egenskap för köket.

Stenskivor för köket

Vi erbjuder specialanpassade köksbänkskivor i flera olika material och i en stor mängd olika färger. Du hittar garanterat en nyans som smälter in naturligt med din övriga köksinredning.

Marmorskivor är en estetiskt tilltalande del av alla kök. Det är verkligen en klassiker eftersom marmorskivor använts av människan som dekoration och byggnadsmaterial i tusentals år. I sin ursprungsform är marmorn vit, men hur den ser ut i praktiken beror på var den kommer ifrån och i förlängningen vilka andra ämnen som trängt in i bergarten.

Quartskomposit består till 95 % av natursten, medan de resterande beståndsdelarna är färgpigment och bindemedel som är tillsatta för att ge naturstenen ett annat utseende. Det innebär att det finns mer flexibilitet med stenskivans utseende. Den passar dock lika bra som köksbänkskiva som den gör som stenskiva i badrummet och andra delar av hemmet.

Granit är för många synonymt med ordet sten eller natursten, vilket är naturligt eftersom det är en av våra allra vanligaste bergarter. Den bildas av magma långt nere i jordskorpan, som kyls av när den närmar sig ytan och får varierande egenskaper av olika mineraler. Det betyder att granit kan se ut på väldigt många olika sätt och ha nyanser från vit till svart och allt däremellan. Liksom de flesta andra stenskivor tål en skiva i granit stora påfrestningar och fungerar därför mycket bra i köket.

Stenskivor som fönsterbänkar

Fönsterbänkar är ett annat populärt användningsområde för stenskivor, men inte bara för att det är slitstarkt utan framförallt för att det är mycket vackert med fönsterbänkar i exempelvis natursten. De ger vilket rum som helst en betydande ansiktslyftning. Vi tar fram stenskivor efter önskemål och vi vänder oss till såväl privatpersoner som byggföretag. Leveranstiden är bara 1-2 veckor. Skivornas tjocklek är 20 mm som standard, man kan även fås med 30 mm eller 40 mm tjocklek.

Även våra stenskivor för fönsterbänkar kan fås i materialen marmor, kvartskomposit eller granit, beroende på vilket utseende och vilka egenskaper du är ute efter. Marmor är det mest klassiska materialet, då det används i alla tider och har en mycket vacker, slitstark yta. Mer moderna alternativ kan bestå av kompositmaterial, där merparten är natursten men med tillsatt färgpigment. Fönsterbänkar i granit kan också fås i väldigt många olika nyanser, då bergarten kan ha ett mycket skiftande utseende.

Golvplattor i natursten – granit, kalksten eller marmor

Naturligtvis kan även golvet bestå av stenskivor i alla färger och former. Den mycket slitstarka ytan innebär att de flesta stengolv är nästintill underhållsfria och håller betydligt längre än övriga delar av fastigheten. Du behöver alltså aldrig bekymra dig om att lägga nytt golv igen när du väljer ett slitstarkt stengolv. Golvplattor i sten kan användas i vilket rum som helst, men är vanligast i kök och badrum, där materialet ofta kombineras med golvvärme för ökad bekvämlighet.

Våra golvplattor i natursten finns i granit, kalksten och marmor. Du har mycket stor valfrihet vad gäller golvets utseende, då de här bergarterna kan se ut på många olika sätt. Det finns även kompositmaterial där natursten kombineras med färgpigment för att få fram ännu fler mönster och färger.

Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer om våra stenskivor i natursten och kompositmaterial. Vi kan även hjälpa till med tjänster som montering av stenmaterial, lagning av trasiga stenskivor och specialanpassning av stenar till .t.ex. öppen spis, kök eller badrum.

Vi har tagit fram lösningar som gör att du kan beställa det mesta på ett och samma ställe när du planerar att renovera ditt kök.

Vi erbjuder helhetslösning

Demontering av era gamla bänkskivor, diskhoar, köksblandare, kakel, mm . Sedan monterar vi det nya materialet. ( VVS-arbete, plattsättning, mm) som omfattas av ROT-avdraget. Besök gärna våra utställningar för en kostnadsfri konsultation. Vi försöker att lämna offert medan ni väntar. Välkommen till oss.

Nu har vi full sortiment av mur & markstenar från Benders & Starka.

Vår produktionsanläggning med över 7000 m2 fabrik och lager finns i Kungsängen. Symmetrivägen 19. Vi har showroom även på Lidingö ( Vid SF-grand bio ) och på Södermalm.

Vi erbjuder

Samtliga arbeten utförs av hantverkare som är behöriga inom sitt yrke samt med garanti och försäkring.

Nu har vi färdiga fönsterbänkar både ljusa och mörka i marmor, granit, travertin och kalksten på lager för omgående leverans med standardmått i 1250, 1700 och 2000 mm med 150, 180 och 200 mm djup till marknadens lägsta priser.

Köpvillkor

Cookies

orgnr: 556861-3391